Termo peć na pelete Rita

Termo peć na pelete Rita

Peć na pelete termo idealna je za izvođenje glavnog sustava grijanja, za spajenja na klasičan sustav i za ugradnju u solarni sustav grijanja.


Izvor energije: Peleti

PELETI

Praktični i jednostavni za rukovanje, pakiraju se u praktične vreće. Proizvode se isključivo od drvene piljevine, bez dodavanja kemijskih dodataka, jer koriste svojstva lignina. Zahvaljujući gotovo dvostrukoj energetskoj vrijednosti u usporedbi s drvom, nastaloj uslijed prešanja, i niskom udjelu vlage, peleti su gorivo visokog učinka. Peleti potpuno izgaraju, uz minimalnu količinu pepela, koji se može iskoristiti kao korisno gnojivo u vrtu.


Peć odlikuju sljedeće značajke:

  • ROBUSNE I UČINKOVITE - Uporabom debelog čelika i lijevanog željeza, prikladnim oblikovanjem kotla i posebnim izmjenjivačima topline osigurava se dugovječnost i učinkovit rad.
  • SPAJANJE SA SOBNIM TERMOSTATOM - Peć se može spojiti sa sobnim termostatom za upravljanje centralnim grijanjem u vašem domu, čime se postiže maksimalan komfor uporabe.
  • AUTOMATSKO ILI RUČNO UPRAVLJANJE - Rukovanje peći može biti ručno ili automatsko. U prvom slučaju podešavaju se razina snage i željena temperatura vode. Kod automatskog načina rada podešava se temperatura vode, a upravljačka ploča podešava razinu snage.
  • FUNKCIJA ECO - Nakon što se postigne podešena temperatura vode, peć prelazi na održavanje temperature automatskim smanjivanjem intenziteta plamena, čime se smanjuje potrošnja goriva.
  • FUNKCIJA ENERGY SAVING - Maksimalna ušteda peleta postiže se automatskim paljenjem i gašenjem

TEHNIČKI PODACI

Zagrijavanjeprisilna ventilacija, kanaliziranje toplog zraka
Obloga / poklopaclakirani čelik / lijevano željezo s umetkom od majolike
Odvod dimnih plinova Ø 8 cmstandardno desno  straga, bočno i odozgo, opcija lijevo uz dodatan komplet
Termostat s timerom i mogućnošću programiranjaserijski
Volumen zagrijavanja (min.-maks.) m3185 - 320
Nazivna toplinska snaga (min.-maks.) kW3,4 - 11,1
Toplinski učinak (maks.) %89,4
Potrošnja (min.-maks.) kg/h0,8 - 2,5
Kapacitet spremnika (približno) kg27
Dimenzije (Š x D x V) - cm94 x 30 x 124

Komentari