Kaminsko ložište za centralno grijanje na drva MT 361

Kaminsko ložište za centralno grijanje na drva MT 361

Učinkovitost i široka primjenjivost.

Asortiman kaminskih ložišta MT za centralno grijanje plod je iskustva i stalnog istraživanja unutar tvrtke Piazzetta. Modeli ložišta su različitih oblika, čvrste građe i visokog učinka zahvaljujući novim kotlovima s velikom spsobnošću prijenosa topline. Mogućnost ugradnje zatvorene ili otvorene ekspanzijske posude omogućava veću fleksibilnost pri ugradnji.

Izvor energije: Drvo

Kaminsko ložište odlikuju sljedeće značajke:

  • Kotao visokih performasi - Čvrsto kovani čelik od kojeg je izrađen kotao osigurava pouzdanost i dugotrajnost koje su dva osnovna načela izrade Piazzettinih proizvoda. Posebno dizajnirana konstrukcija sprječava nakupljanje katrana (koji je zaostao proizvod izgaranja i sprječava prijenos topline na vodu) i olakšava peridiočno održavanje.
  • Ložište od lijevanog željeza s Aluker oblogom - Ložište od lijevanog željeza napravljeno je tako da primarni topli zrak ulazi i sagorijeva u dvije faze i u potpunosti iskorištava sagorijevanje goriva smanjujući emisiju u atmosferu.
  • Otvorena ili zatvorena ekspanzijska posuda - Raspon kaminskih ložišta za centralno grijanje je velik,a dizajnirani su za ugradnje bilo sa otovrenom ili zatvorenom ekspanzijskom posudom, ovisno o vrsti sustava grijanja.
  • Sigurnosna oprema - Sigurnosni paket kojim je opremljeno svako kaminsko ložište sastoji se od kontrolonog ventila za temperaturu i tlak, sigurnosnog ventila, noseće cijevi, manometra i senzora za temperaturu, omogućava sigurno i ugodno svakodnevno korištenje.
  • Brzi izjenjivač topline i cirkulacijska pumpa - Sa ovim kompeltom opreme, topla voda koja se proizvodi može se koristiti i za sustav centralnog grijanja i kao topla voda za kućnu uporabu. Brzi izmjenjivač topline može proizvesti oko 10 litara vode u minuti pri temperaturi  od 67°C.
  • Elektronska kontrolna jedinica - Sa elektronskom kontrolnom jedinicom različite funkcije kaminskog ložišta za centralno grijanje, mogu se sigurno pratiti.
  • Funkcionalnost i svestranost - MT kaminsko ložište za centralno grijanje može se spojiti na bilo koju vrstu instalacija: konvencionalno i podno grijanje ili biti integrirano u sustav solarnog grijanja.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE KAMINSKOG LOŽIŠTA MT 361

Nazivni toplinski učinak77,5%
Nazivna toplinska snaga25,5 kW
Snaga centralnog grijanja14,5 kW
Snaga zagrijavanja prostorije11 kW
Nazivna potrošnja7,2 kg/h
Volumen kotla95 l
Dobava tople sanitarne vode uzn ΔT 30°C9,7 l/min
Maksimalan radni tlak1,5 bar
Odvod dimnih plinovaØ 25 cm
Staklo vrata79x55H
Masa315 kg

Kompatibilni okviri ložišta: DRESDA, EASY, NOVARA, OLIVETO, ISTRIA, VENEZIA, PAVIA, LIVIGNO, VIAREGGIO, IMOLA ROSSO

Komentari