Biodom 27 E - kotao na pelete za centralno grijanje

Biodom 27 E - kotao na pelete za centralno grijanje

Biodomove inovativne tehnologije uzrok su brojnih novih i ispitanih rješenja vašeg grijanja koja su korak naprijed u postizanju energetske učinkovitosti. Biodom 27 E nudi štedljiv koncept rada s naprednom integriranom regulacijom koja automatski prilagođava parametre tako da se sagorijevanje uvijek odvija u optimalnim i kontroliranim uvjetima, uz visok stupanj učinkovitosti zbog mogućnosti neprekinutog i kontroliranog rada u području modulacije između djelomičnog do punog opterećenja.

Rezultat toga su manja i kontrolirana potrošnja goriva, manje emisije i manji nastanak štetnih plinova čak i kod različitih vrsta peleta. Automatskim paljenjem i regulacijom u cijelosti upravlja mikroprocesor koji neprekidno nadzire vrijednosti temperature dimnih plinova, primarnog i sekundarnog zraka, podtlaka u ložištu te uvijek postiže optimalno sagorijevanje.

Kotao vam nudi suvremenu tehnologiju koja ispunjava sve zahtjeve propisa o zaštiti okoliša, kao i sva očekivanja montera i korisnika. Suvremeno dizajniran vanjski izgled, jednostavno održavanje, pouzdan rad te ušteda troškova grijanja na godišnjoj razini argumenti su koji će vas sigurno uvjeriti.

Sustav upravljanja BioLogic automatski regulira - prilagođava parametre i tako brine za optimalan rad. To znači da se kod promjene uvjeta rada uzrokovane kvalitetom i ogrjevnom vrijednošću peleta ili promjenom podtlaka dimnjaka zbog vremena ili atmosferskog tlaka ne smanjuje učinak.

BioLogic osigurava praćenje i kontrolu:

  • unesenog i gustoće zraka za sagorijevanje
  • podtlaka dimnjaka
  • kvalitete peleta prema ogrjevnoj vrijednosti, vlažnosti i duljini
  • prijenosa topline s dimnih plinova na vodu
  • rada i sagorijevanja u plameniku.

Zbog stalnog automatskog reguliranja tj. programiranja, rad i iskorištenje goriva uvijek su optimalni.

Tehničke karakteristikeBIODOM 27 E
Toplinska snaga30,8 kW ( 8,6 do 30,8 kW)
Iskoristivostiznad 92 %
Spremnik za pelete220 kg
Potrošnja peleta na satmin 1,9 kg/h - max 6,8 kg/h
Odvođenje dimnih plinovapromjer 80 mm
Težina NETO290 kg
El. napajanje220 V 50 Hz
Priključci za voduDN 25
Količina vode u kotlu74 litara
Dimnezije V/D/Š (cm)156 x 105 x 69
Površina za grijanjeod 80 do 450 m2

Komentari