BIODOM 21 - Kotao na pelete za centralno grijanje

BIODOM 21 - Kotao na pelete za centralno grijanje

Pouzdanost kotla Biodom BD21 je rezultat dugogodišnjeg ulaganja u razvoj sustava za grijanje na biomasu i praktičnim iskustava kod njihovog postavljanja i održavanja. Biodom BD21 je sustav potpunog sagorijevanje drvne biomase s automatskim paljenjem i dodavanjem peleta. Biodom BD21 je manja varijanta kotla BD27 prilagođena tržištu niskoenergetskih kuća, u kojima nema potrebe za visokim sposobnostima grijanja. Uz pomoć spremnika, kotao može zagrijavati i klasične kuće do 300 m2.

Sustav BioLogic automatski identificira i regulira sve uvjete za izgaranje i prijenos topline iz dimnih plinova na vodu, ali i prepoznaje kvalitetu peleta i time mijenja brzinu doziranja peleta u plamenik.

Detektira i gustoću zraka i automatskom regulacijom uvijek osigurava ispravnu količinu zraka za izgaranje na plamenik, neovisno o brzini napajanja kotla i nadmorskoj visini.

Zbog optimalnog izgaranja, unutrašnjost kotla je uvijek čista a istrošenost svjećica za paljenje i komore za izgaranje je gotovo neprimjetna.

Programski sat podržava tjedni program, koji se može pratiti na preglednom ekranu kroz cijeli proces. Dnevno - tjedni spremnik peleta je integriran u gornjem dijelu kotla, iz kojeg uz pomoć motora, koji je pričvršćen na vrhu pužnog transportera, pelete unosi u plamenik, izrađen od posebne legure otporne na visoke temperature u komori za izgaranje.

Time se postiže potpuno  sagorijevanje, čisti dimni plinovi i duži vijek trajanja kotla. Zbog izvanrendo brzog starta, životni vijek svjećice je jako dug, odaziv kotla brz, potrošnja goriva za paljenje je minimalna.

Posebni startni algoritam sprječava pretrpavanje komore za izgaranje i time zadimljenje kotla i neugodan miris u kotlovnici. Kvalitetna izrada, moderan dizajn eksterijera, izvanredna fleksibilnost i pouzdano djelovanje su samo neke od značajki koje Vam pružaju udobnost, sigurnost i uštedu.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE KOTLA NA PELETE BIODOM 21

grijana površina60 do 300 m2
toplinska snaga21 kW (6,1 - 22,7 kW)
učinakpreko 91%
odvod dimnih plinovaØ 80
sadržaj vode61 l
električno napajanje230 V 50 Hz
spremnik za pelete130 kg
potrošnja peleta na satmin: 1,4 kg/h, max: 5,1 kg/h
dimenzije V x Š x D140 x 71 x 66
Masa215 kg

Prednosti:

  • upravljački sustav BIOLOGIC
  • visoka učinkovitost u svim radnim uvijetima
  • automatsko prepoznavanje kvalitete peleta
  • maksimalna učinkovitost i minimalne emisije
  • savršeno ponovno vračanje u rad u slučaju nestanka struje
  • kompletna, certificirana sigurnost
  • automatsko podešavanje snage
  • jednostavna montaža i izvanredna fleksibilnost
  • mali broj rezervnih dijelova smanjuje troškove održavanja

Komentari